Anasayfa   İletişim   Proje İndir   Videolar   Proje Galerisi   Ziyaretçi Defteri   Kişisel Sayfanız

PROJE OKULU|Proje|Bu Benim Eserim|Fen Projeleri|Matematik Projeleri: Forumlar

WWW.PROJEOKULU.NET :: Başlık görüntüleniyor - yarışmada fırsat eşitsizliği..
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

yarışmada fırsat eşitsizliği..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    WWW.PROJEOKULU.NET Forum Ana Sayfa -> İstanbul Bölümü
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rose_izar
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Wed Oct 03, 2007 11:05 pm    Mesaj konusu: yarışmada fırsat eşitsizliği.. Alıntıyla Cevap Gönder

Devrim bey,ben geçen seneki başvuru kılavuzunda ,proje yapımında çıkabilecek bütün masrafların meb aracılığı ile ödeneceği hakkında birşey okumuştum diye hatırlıyorum..ya da yalan söylemeyeyim birinden bu tür bir bilgi aldım..bu yüzden geçen sene projelerle ilgili olarak çıkan bütün masrafları fişleriyle birlikte idareye verdim..
Sonra siz bu proje toplantısında ,proje masraflarının okullar tarafından karşılandığını söylediniz ve ben şaşırdım bu durum karşısında..müdürüme sordum "evet,önemli değil ama meb o masrafları karşılamıyormuş,biz karşıladık"dedi..
Şimdi bu durum okullar arasında bir fırsat eşitsizliği yaratmıyor mu sizce??sonuçta Türkiye'deki her okulun maddi durumu aynı değil,çok kötü durumda olanlar var..örneğin ben geçen sene İstanbul'daki okulumda değil de önceki okulum olan Çankırı'nın köyündeki okulunda bulunsaydım,proje yarışmasına kesinlikle katılamıyor olacaktım.. Rolling Eyes Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Google
Sponsor

MesajTarih: Wed Oct 03, 2007 11:05 pm    Mesaj konusu: Advertisement

Başa dön
ozden79
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Thu Oct 04, 2007 12:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Projeler hazırlanırken çok fazla maliyete gerek duyulmayabiliyor da.Kendi imkanlarıyla bu yarışmalara katılan bir çok okul var.2 yıl önce çok basit bir akıllı kalem dereceye girmişti.Proje deyince aklımıza maliyeti fazla olan çok karmaşık şeyler gelmemeli.Çok basit ve maliyeti5 -10 ytl olan projeler değerlendirilebilir.Örneğin geçen sene Dart ile alan hesaplama projesinde sadece dart okları ve tahtası kullanıldı.Yani bu bir neden değil.Bir köy okulundada bulunsak yine proje yarışmasına katılabilirdik.Hatta Çankırı dan katılsaydınız eminim İstanbuldan daha fazla şansınız olurdu:)
Başa dön
webmaster
Site Sahibi
Site Sahibi

MesajTarih: Thu Oct 04, 2007 1:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Geçen sene ki kılavuzda projelerin masrafının MEB tarafından karşılanacağına dair herhangi bir ifade yok. Zaten geçen seneki toplantılarda da söylemiştik bunu. Projelerin masrafları okul,veya bir sponsor yardımıyla karşılanacak her sene olduğu gibi. Özden Hanım da gayet güzel açıklamış. Çok fazla maliyete gerek yok aslında. Geçmiş yıllarda basit projeler (yapılışı basit) ödül alabildi. Siz de öğrencilerinizle birlikte yaratıcı fikirler bulursanız kolay bir şekilde bir proje hazırlayıp ödül alabilirsiniz. Tekirdağın bir köyünden bir proje en iyi 100 arasına kalabiliyorsa köy okulunda çalışıyor olmak ta farketmemeli. Herşey size bağlı inanın.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
rose_izar
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Thu Oct 04, 2007 5:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet anlıyorum..sizlere de hak veriyorum ,doğru ama bence meb in bu konuda okullara ve öğretmenlere yardımcı olması lazım..hem projelerine maddi destek konusunda,hem de projelere katılan öğretmenlere egzersiz konusunda yardımcı olmalı..
bugün geçen sene Feshane'deki proje bayramına katılan arkadaşlarımla görüştüm proje yarışması hakkında..fikirler genel olarak aynı..bu yarışmanın tek güzel yönü maneviyatı dediler..hele hele üniversitelerin önceden yaptıkları projeleri bu sene sanki kendileri bulmuş gibi yarışmaya sokup,bir de Ankarada ödül almaları birçok öğretmen arkadaşı yarışma konusunda biraz soğutmuş,incitmiş gibi..
tabii ki bu yarışmaya katılan yine bir sürü okul olacak bu sene..sıkıntı çekilmez bu konuda muhakkak..ama öğretmen arkadaşların düşünceleri de bu şekilde..bilmeniz açısından anlattım..
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    WWW.PROJEOKULU.NET Forum Ana Sayfa -> İstanbul Bölümü Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız