Devrim bey,ben geçen seneki başvuru kılavuzunda ,proje yapımında çıkabilecek bütün masrafların meb aracılığı ile ödeneceği hakkında birşey okumuştum diye hatırlıyorum..ya da yalan söylemeyeyim birinden bu tür bir bilgi aldım..bu yüzden geçen sene projelerle ilgili olarak çıkan bütün masrafları fişleriyle birlikte idareye verdim..
Sonra siz bu proje toplantısında ,proje masraflarının okullar tarafından karşılandığını söylediniz ve ben şaşırdım bu durum karşısında..müdürüme sordum "evet,önemli değil ama meb o masrafları karşılamıyormuş,biz karşıladık"dedi..
Şimdi bu durum okullar arasında bir fırsat eşitsizliği yaratmıyor mu sizce??sonuçta Türkiye'deki her okulun maddi durumu aynı değil,çok kötü durumda olanlar var..örneğin ben geçen sene İstanbul'daki okulumda değil de önceki okulum olan Çankırı'nın köyündeki okulunda bulunsaydım,proje yarışmasına kesinlikle katılamıyor olacaktım..
Projeler hazırlanırken çok fazla maliyete gerek duyulmayabiliyor da.Kendi imkanlarıyla bu yarışmalara katılan bir çok okul var.2 yıl önce çok basit bir akıllı kalem dereceye girmişti.Proje deyince aklımıza maliyeti fazla olan çok karmaşık şeyler gelmemeli.Çok basit ve maliyeti5 -10 ytl olan projeler değerlendirilebilir.Örneğin geçen sene Dart ile alan hesaplama projesinde sadece dart okları ve tahtası kullanıldı.Yani bu bir neden değil.Bir köy okulundada bulunsak yine proje yarışmasına katılabilirdik.Hatta Çankırı dan katılsaydınız eminim İstanbuldan daha fazla şansınız olurdu:)
Geçen sene ki kılavuzda projelerin masrafının MEB tarafından karşılanacağına dair herhangi bir ifade yok. Zaten geçen seneki toplantılarda da söylemiştik bunu. Projelerin masrafları okul,veya bir sponsor yardımıyla karşılanacak her sene olduğu gibi. Özden Hanım da gayet güzel açıklamış. Çok fazla maliyete gerek yok aslında. Geçmiş yıllarda basit projeler (yapılışı basit) ödül alabildi. Siz de öğrencilerinizle birlikte yaratıcı fikirler bulursanız kolay bir şekilde bir proje hazırlayıp ödül alabilirsiniz. Tekirdağın bir köyünden bir proje en iyi 100 arasına kalabiliyorsa köy okulunda çalışıyor olmak ta farketmemeli. Herşey size bağlı inanın.
evet anlıyorum..sizlere de hak veriyorum ,doğru ama bence meb in bu konuda okullara ve öğretmenlere yardımcı olması lazım..hem projelerine maddi destek konusunda,hem de projelere katılan öğretmenlere egzersiz konusunda yardımcı olmalı..
bugün geçen sene Feshane'deki proje bayramına katılan arkadaşlarımla görüştüm proje yarışması hakkında..fikirler genel olarak aynı..bu yarışmanın tek güzel yönü maneviyatı dediler..hele hele üniversitelerin önceden yaptıkları projeleri bu sene sanki kendileri bulmuş gibi yarışmaya sokup,bir de Ankarada ödül almaları birçok öğretmen arkadaşı yarışma konusunda biraz soğutmuş,incitmiş gibi..
tabii ki bu yarışmaya katılan yine bir sürü okul olacak bu sene..sıkıntı çekilmez bu konuda muhakkak..ama öğretmen arkadaşların düşünceleri de bu şekilde..bilmeniz açısından anlattım..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu Site En az IE 6.0 ve 1024*768 çözünürlükte izlenebilir. Site sahibi Devrim AKGÜNDÜZ E-mail: iletisim@projeokulu.com
Her hakkı saklıdır. Sitede ki grafik, makale, yayın, kod, script, proje, belge, dosya, resim, sunu, animasyon, menü vb. izin alınmadan; kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz. Aksi halde, site kurallarında da belirtilen hukuki ve cezai sorumluluk işlemlerine tabi tutulacaktır.